Poddajemy się kontroli i porównaniu w SGGW Zakładzie Technologii Tłuszczów i Koncentratów pod okiem dr hab. Małgorzata Wroniak, prof. SGGW.
W miniony piątek (21.10.2022) w Zakładzie Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych wydziału Technologii Żywności SGGW w Warszawie odbyły się zajęcia, w których mieliśmy okazję wziąć udział.
Studenci poddali ocenie oliwę pozyskaną z owoców dojrzałych i niedojrzałych na podstawie rozporządzenia nr. 640/2008 o metodzie oceny organoleptycznej.
Na podstawie tego rozporządzenia powstaje indywidualny formularz oceny naszych olei pozyskiwanych metodą ekstrakcji nadkrytycznym dwutlenkiem węgla SFECO2.
Ocenie porównawczej poddane zostały nasze oleje SFECO2 i oleje z takich samych ziaren tłoczonych na zimno.
Wyniki tego badania opublikujemy już niedługo.
W międzyczasie zapraszamy na naszego bloga https://extracthome.pl/blog/
![](https://extracthome.pl/wp-content/uploads/2022/10/michal-garniak-2048x1538.jpg)
![](https://extracthome.pl/wp-content/uploads/2022/10/sandra-i-michal-i-prof-i-studenty-2048x1538.jpg)
![](https://extracthome.pl/wp-content/uploads/2022/10/studenty-ucza-sie-scaled.jpg)
![Badanie produktów extracthome](https://extracthome.pl/wp-content/uploads/2022/10/wystawka-z-studentami-2048x1538.jpg)
![](https://extracthome.pl/wp-content/uploads/2022/10/ratusz-studenty-i-oleje-2048x1538.jpg)
![](https://extracthome.pl/wp-content/uploads/2022/10/michal-z-pania-profesor-2048x1538.jpg)
![](https://extracthome.pl/wp-content/uploads/2022/10/michal-badacz-1-1531x2048.jpg)